tiistai 24. helmikuuta 2015

1B:ssä oli juhlat


Meidän luokassa oli juhlat. Meidän luokassa kaikki osaavat lukea. Ennen hiihtolomaa saimme väli-arvioinnit. Ja me juhlimme samalla ystävänpäivää.
Juhlat olivat tosi kivat. Oppilaat saivat esittää ohjelmaa. Olimme tehneet ystävänpäiväkortteja ja ne jaettiin oppilaille. Sitten me syötiin herkkuja, ne oli tosi hyviä.
Kirjoittaneet: Clara-Cecilia Barbosa Lima Toivanen ja Julius Toveri
Käy lukemassa myös 1B-luokan juttu Pipareiden leipomisesta Matomailista:
Mei-dän 1B-luok-ka lei-poi pi-pa-rei-ta

Maatullin kuudesluokkalaiset yrityskylässä

Luokassamme käytiin läpi yrityskylän perusasioita 10 oppituntia yrityskylä-vihkosen avulla ennen kuin läksimme yrityskylään. Oppitunnit olivat hauskoja ja kaikista odotetuin tunti oli se, kun haimme omiin ammatteihimme yrityskylässä. Yrityskylä päivää oli odotettu innolla ja kun näimme yrityskylän sisältäpäin, suurin osa ajatteli, että se oli paljon hienompi, mitä olimme odottaneet. Yrityskylässä oli myös kahdesta muusta koulusta oppilaita.

Päivä alkoi yhteisellä avauksella ja sen jälkeen siirryimme omiin liikkeisiimme, joista saimme omat työtehtävät yms. Vapaa ajoilla saimme lunastaa pankkikortin, jossa oli omat palkkamme. Palkoilla sai ostaa kaikkea kivaa, mutta olimme vähän pettyneitä Alepan 5€:n ostosrajoitukseen. Oli todella hauskaa pitää omaa yritystä, maksaa laskuja ja palkkoja, sekä vierailla muissa yrityksissä tekemässä sopimuksia. Kaikilla näytti olevan todella hauskaa ja tehtävät hoidettiin hienosti, eikä kukaan pelleillyt. Omat roolit otettiin vakavasti, kuin oltaisiin oltu oikeita työntekijöitä niin kuin olimmekin päivän ajan. Päivä loppui yhteisesti ja lopetuksessa jaettiin muutamia palkintoja kuten paras yritys-palkinto.

Kirjoittajat: Noora ja Sara 6a

Luokkamme vierailu Yrityskylässä sai runsasta näkyvyyttä mediassa samalle päivälle sattuneen kaupunginjohtajan vierailun vuoksi. Tässä Helsingin Uutisten juttu:

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/266755-yrityskylassa-koululaiset-maistavat-oikeaa-elamaa

Ja tässä kuvia Opetusviraston Facebookista:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.396558393839118.1073741841.111817412313219&type=1

lauantai 21. helmikuuta 2015

Retki Tamminiemeen


Kävimme luokkamme kanssa ke 11.2.2015 Tamminiemessä presidentti Martti Ahtisaarta tapaamassa. 
Olimme voittaneet vierailun arvonnassa, ja meidän luokkamme lisäksi myös Ressun peruskoulun nelosluokka oli päässyt presidenttiä tapaamaan. Menimme julkisilla. 
Ensimmäiseksi oli opastettu kierros, jolla kerrottiin paikan historiasta ja hieman siinä ennen asuneesta Urho Kekkosesta. Kun kierros oli päättynyt, asetuimme odottamaan presidenttiä.
Kymmenen luokaltamme sai esittää kysymyksen presidentille, muun muassa minä. Luokkalaisiani Alvaa ja Soljaa haastateltiinkin. Kun kysymykset oli esitetty ja eväät syöty viereisessä kahvilassa, lähdimme takaisin koululle. 

Ella 4A

* Lue lisää Helsingin Sanomien artikkelista ja katso video HS TV:sta: HS Martti Ahtisaari istui lasten tentattavaksi

* Urho Kekkosen museo Tamminiemi julkaisi kaksi Facebook-päivitystä (11. ja 13. helmikuuta) koululaisten vierailusta:




Maatullin ala-asteen oma blogi avattu


Maatullin ala-asteen oma blogi on nyt avattu!

Vuonna 2015 Maatullin ala-asteen oma verkkolehti MatoMail uudistuu ja muuttaa muotoaan Maatullin MatoMailBlogiksi. 

Kaikki aikaisemmat MatoMailin artikkelit ovat yhä luettavissa MatoMailista. 

Lehteä pääsee lukemaan Maatullin koulun kotisivujen kautta http://www.hel.fi/hki/maata/fi/Etusivu
klikkaamalla tuttua Mato-logoa

tai suoraan linkistä: 
http://magazinefactory.edu.fi/magazines/matomail/index.php?str=40