tiistai 24. toukokuuta 2016

6A:n leirikoulu Suomenlinnassa


MAANANTAI

Lähdimme leirikouluun maanantaiaamuna 9.5. Kaikki saapuivat matkatavaroineen koulun pihalle kello 8.30. Kävelimme juna-asemalle, jossa jakaannuimme kahteen porukkaan. Toinen porukka meni Juha –valvojan kanssa junaan ja toinen porukka open kanssa. Kun saavuimme Helsinkiin junalla, kävelimme ratikkapysäkille ja menimme ratikalla Kauppatorille. Menimme Suomenlinnan lautalle. Kun tulimme Suomenlinnaan, menimme ensimmäiseksi hostellille. Hostellilla meille kerrottiin sääntöjä ja leirikoulun ohjelma. Tämän jälkeen lähdimme pelailemaan ulos pelejä. Pelasimme esimerkiksi peilin kaltaista peliä, jossa piti varastaa Mikko –possu sekä hyppynarulla taikaporttia, jossa piti mennä läpi erilaisilla kokoonpanoilla.
Mikko -possun varastaminen
Seuraavaksi menimme lounaalle, jonka jälkeen menimme hostellille, jossa meille ohjeistettiin Suomenlinnan valloitus. Meidät jaettiin ryhmiin Suomenlinnan valloitusta varten. Ensimmäisenä teimme ryhmissä joukkueviirit. Valloituksessa suunnistimme iPadien kanssa ympäri Suomenlinnaa. Suomenlinnan valloitus oli kivaa, kaikki ryhmät suorittivat valloituksen eri tavoin: yksi ryhmä huijasi, toisella ryhmällä tabletti lakkasi toimimasta.


Suomenlinnan valloitus: Valloittajat -tiimi


Suomenlinnan valloitus
Suomenlinnan valloitus: Taistelijat -tiimi
Valloituksen jälkeen saimme huoneiden avaimet ja pääsimme vihdoin huoneisiimme. Sen jälkeen meillä oli vapaa-aikaa ennen päivällistä. Vapaa-aikana suurin osa meistä meni kauppaan ja moni meistä osti Play –maitokaakaon. Illalla menimme kävelylle Länsi-Mustasaareen, jossa oli paljon hanhien jätöksiä ja näimme esimerkiksi tykkejä, merisotakoulun saunan, salakäytäviä ja luolia. Illan päätteeksi osa meistä katsoi Suomen jääkiekkopelin USA:ta vastaan, Suomi voitti pelin lukemin 3-2.

TIISTAI

Tiistaiaamu alkoi aamupalalla ja ensimmäisenä ohjelmassa oli aamukävely. Aamukävelyllä kiersimme saareen ja pysähdyimme leikkimään erilaisia leikkejä. Yhtenä leikkinä oli sokkoleikki, jossa kaikki oppilaat pitivät kiinni köydestä ja Emma ohjasi sokkoja tähtikuvioon. Tehtävä oli haastava, koska osa porukasta ei kuunnellut Emman ohjeita tai teki omiaan esimerkiksi töni tai häiritsi muulla tavoin. Kävelyn lopuksi pääsimme kävelemään tunnelin läpi, jossa oli pimeää ja ihastelemaan sukellusvenettä.

Kävelyn jälkeen menimme syömään lounasta. Lounaan jälkeen meillä oli Suokin leiriolympialaiset, jossa oli lajeina laudoilla hiihto, kangaslentopallo, erilaisia viestejä, pyykkipoikahippa, pujottelu ja ”Tuo minulle” –peli. Tuli tasapeli kummallakin joukkueella. Leiriolympialaisien jälkeen saimme ohjeet illan tapahtumaan. Jaoimme itsemmeimme ohjeet illan tapahtumaan jakaanuimme neljään tai viiteen porukkaa "n leiriolympialaiset, jossa oli lajeina laudoilla hiih neljään tai viiteen porukkaa ja sen jälkeen oli vapaa-aikaa ja suunnittelua siitä, mitä tekisi illan ohjelmassa. Me tytöt mietimme viimeisillä minuuteilla ennen päivällistä ohjelmaa, joka oli tietovisa.

Leiriolympialaiset

Leiriolympialaiset


Ruuan jälkeen oli vielä vähän aikaa miettiä ja meidän piti mennä koko luokan kanssa meidän hostellin takapihalle kertoo meidän ohjelmat. Siellä oli pelejä, vitsejä ja tietovisoja. Sejelmat siellä oli pelejä, vitsejä ja tietovisoja. n piti mennä koko luokan kanssa meidäbn pitin jälkeen oli vapaa-aikaa ja suurin osa meni kauppaan ostamaan mitä halusi. Oli iltapala ja myöhemmin osa alkoi miekkasotaa ja jotkut juttelivat yläkerrassa. Myöhemmin jotkut alkoi totuutta tai tehtävää ja se oli hauskaa. Oli nukkumanmenon aika, tytöt ja pojat piti mennä omiin huoneisiin. Meidän ope kerto meidän luokasta tarinaa koko leirikoulusta. Se oli mahtava tarina. Pojillekin kerrottiin tarinaa, jonka kerto Juha – ja Panu –valvojat. 

Viimeisen illan pelihetki: still -kuvat
KESKIVIIKKO

Oli jo aika siivota omat kamat ja hakea känny opelta. Sitten söimme aamupalaa ja siivosimme omat huoneet ja osa haki sen jälkeen kännyn. Sen jälkeen oli leirikoulun yhteinen päätös ja piirsimme oman käden ja siihen kirjoitettiin leirikoulun aikana olevan aikana mitä oli hauskaa ja mikä ei. Kun olimme sen piirtäneet, nii kerrottiin kaksi asiaa koko luokan kera. Sitten oli kotiin päin lähtö ja odotimme lauttaa jonkun aikaa ja sitten pääsimme lauttaan ja osa jäi sisälle ja harvat meni ylös istumaan ja ottamaan raitista ilmaa ja saimme olla puhelimella koko lautta reissun. Pääsimme lautasta pois ja odotettiin opettajaa, että hän on myös päässyt lautasta pois ja suuntasimme kävellen juna-asemaa ja sen jälkeen pääsimmekin kotiin. Meillä oli kiva retki luokan kanssa.

Kirjoittanut 6AESKIVIIKKO

at.ottiin tarinaa jonka kerto Juha - ja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti