perjantai 14. lokakuuta 2016

Lajittelun mestaruuskisat

Tällä viikolla koulussa pidettiin ympäristöraadin järjestämät lajittelun mestaruuskisat. 

Kisassa testattiin sekä nopeutta että etenkin tarkkuutta. 



Kaikki luokat selvisivät hyvin ja kisailu oli mukavaa. 

Voittajaluokat olivat 6B, 4B ja 2A. 

- ympäristöraati



keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Ilmiöviikko



                                              
Ilmiöviikolla koko Maatullin ala-aste tutki kahden viikon ajan luonnonsuojelua. Ilmiöviikolla oppilaat saivat tehdä ryhmissä hommia eri ikäisten kanssa.
Meidän luokka valitsi kaksi asiaa luonnonsuojelusta ja ne olivat kierrätys sekä uhanalaiset eläimet. Ensinmäisellä viikolla me tutkittiin kierrätystä ja saimme tietää paljon eri asioita. Itselleni jäi mieleen *harkitse mitä ostat*.
Me myös leikittiin leikkejä. Yhtenä päivänä saatiin lappuja, jossa oli erillaisia jätteitä ja sitten me saatiin lajitella ne. Se oli hauskaa.
Seuraavalla viikolla me tutkittiin uhanalaisia eläimiä. Minua itseäni se kiinnosti. Meidän luokassa sai ryhmässä tai itse valitaa yhden uhanalaisen eläimen ja tehdä siitä esitelmän. Esitelmiä tehtiin paljon erilaista eläimistä. Sain tietoa monenlasista eläimistä joista en edes tiennyt.
Itse tein amurinleobardista ja sain tietää että amurinleobardi on maailman harvinaisin kissapeto.
Ilmiöviikon viimeisenä päivä minä ja luokkani lähdettiin Lauttasaareen kerämään roskia ja nappaamaan pokemoneja ja meillä oli hauskaa. Ilmiöviikolla oli tosi hauskaa ja olisi kiva jos tälläisiä viikkoja tulisi lisää.
Valentiina Ibrahimi 6c

maanantai 3. lokakuuta 2016

Ruuti-oppilaskuntapäivät 2016

    
Ruuti-oppilaskuntapäiviä vietettiin keskiviikkona 28.9.2016
.

Tapasimme koulun pihalla n. klo. 8.00, jonka jälkeen me haimme eväät ja lähdimme junalla keskustaan kohti Kaupungintaloa. Kaupungintalon juhlasalissa oli monen eri koulun oppilaskunnan väkeä. Jokaiselle koululle oli juhlasalissa oma pöytä.


Ensimmäisenä Kirsi Verkka aloitti puheellaan Ruuti-päivät. Myös apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen piti puhee. Puheiden jälkeen keskustelimme, mihin asioihin koulussa oppilaat voivat vaikuttaa. Saimme myös kehitellä omat näytelmät asiosita, joihin toivoisimme, että oppilaat voisivat vaikuttaa. Sen jälkeen söimme eväämme. Tämän jälkeen kiertelimme "huippujuttujen torilla" jossa jokainen koulu esitteli oman huippujuttunsa. Me kerroimme yrityspäivästämme ja ympäristoraadistamme. Lopuksi lähdimme kotiin iloisin mielin. :-)


Kirjoittajat: Olavi, Sonya ja Jenna