tiistai 24. helmikuuta 2015

Maatullin kuudesluokkalaiset yrityskylässä

Luokassamme käytiin läpi yrityskylän perusasioita 10 oppituntia yrityskylä-vihkosen avulla ennen kuin läksimme yrityskylään. Oppitunnit olivat hauskoja ja kaikista odotetuin tunti oli se, kun haimme omiin ammatteihimme yrityskylässä. Yrityskylä päivää oli odotettu innolla ja kun näimme yrityskylän sisältäpäin, suurin osa ajatteli, että se oli paljon hienompi, mitä olimme odottaneet. Yrityskylässä oli myös kahdesta muusta koulusta oppilaita.

Päivä alkoi yhteisellä avauksella ja sen jälkeen siirryimme omiin liikkeisiimme, joista saimme omat työtehtävät yms. Vapaa ajoilla saimme lunastaa pankkikortin, jossa oli omat palkkamme. Palkoilla sai ostaa kaikkea kivaa, mutta olimme vähän pettyneitä Alepan 5€:n ostosrajoitukseen. Oli todella hauskaa pitää omaa yritystä, maksaa laskuja ja palkkoja, sekä vierailla muissa yrityksissä tekemässä sopimuksia. Kaikilla näytti olevan todella hauskaa ja tehtävät hoidettiin hienosti, eikä kukaan pelleillyt. Omat roolit otettiin vakavasti, kuin oltaisiin oltu oikeita työntekijöitä niin kuin olimmekin päivän ajan. Päivä loppui yhteisesti ja lopetuksessa jaettiin muutamia palkintoja kuten paras yritys-palkinto.

Kirjoittajat: Noora ja Sara 6a

Luokkamme vierailu Yrityskylässä sai runsasta näkyvyyttä mediassa samalle päivälle sattuneen kaupunginjohtajan vierailun vuoksi. Tässä Helsingin Uutisten juttu:

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/266755-yrityskylassa-koululaiset-maistavat-oikeaa-elamaa

Ja tässä kuvia Opetusviraston Facebookista:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.396558393839118.1073741841.111817412313219&type=1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti