perjantai 18. joulukuuta 2015Luokkaretkemme syyslukukaudella


Luokkamme 3.D pääsi koulutyön ohella tekemään neljä mielenkiintoista luokkaretkeä. Tahdomme jakaa nämä retkikokemuksemme teidän kanssanne hyvät lukijat :) 


Malmitalolla soi 

Vuonna 2015 tuli kuluneeksi 150 vuotta maailmankuulun suomalaissäveltäjän Jean Sibeliuksen syntymästä. Tämän kunniaksi 3.D; Justus, Ziri, David, Salmo, Nawinta, Ronja, Rasmus, Elias, Jim, Jade, Jykar sekä Taija ja Tuovi teimme luokkaretken Malmitaloon 4.9.2015.
Malmitalolla järjestettiin Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlakonsertti nimeltä "Soiva metsä - Sibeliuksen matkassa". Sibelius piti luonnosta ja luonnon äänistä.

Konsertissa soitettiin sellon ja pianon säestyksellä mm. Finlandi- hymni. Me pidimme Jean Sibeliuksen musiikista, koska kuuntelemme mielellämme musiikkia. Esityksessä oli myös tosi hieno taustavideo kauniista ja arvokkaasta Suomen luonnosta. Söimme eväät lähipuistossa, jossa saimme myös leikkiä.
Koulussa teimme vielä tähän liittyvän vesivärityön 3B:n kanssa.


  Kirjoittanut: Ronja ja Salmo, 3.D + ope Luokkaretki Kiasmaan

3.D lähti 29.10.2015 luokkaretkelle nykytaiteen museoon nimeltä Kiasma. Siellä oli näyttely nimeltä ”Tottelemattomuuskoulu”. Sen nimi oli hauska J
Luokkalaisemme lisäksi saimme ilmaiseksi mukaamme kaksi luokkaisemme vanhempaa. Oli tosi kivaa ja jännää. Se oli jännä, koska siellä oli tottelemattomuuskoulu ja kaikkea kiinnostavaa.
Söimme myös eväitä ja lopuksi saimme mennä Kiasman ulkopuolella olevaan skeittiramppiin. Kaikki pääsivät ylös. Se oli hauskinta! Lopuksi saimme kaikki vegaaniset kasvisjäätelöt.


    Kirjoittanut: Jim ja Jykar, 3.D + ope
Erottajan paloasema, pelastusasema

3.D ja kaksi vanhempaa pääsi 12.11.2015 erään luokkalaisemme isän ansiosta tutustumiskäynnille Erottajan paloasemalle (pelastusasema). Se on Helsingin vanhin käytössä oleva paloasema. Erottajan pelastusasema sijaitsee Kaartinkaupungissa Korkeavuorenkadun varrella. Kävelimme Rautatientorin juna-asemalta sinne.

Siellä meitä oli vastassa luokkalaisemme isä ja museon intendentti, joka esitteli meille paikkoja. Hän esitteli meille ensin paloauton, jonne saimme kiivetä sisään. Sitten tulikin ihan oikea hätäkuulutus Ateneumiin. Saimme katsoa, kun palomiehet lähtivät auttamaan jotain. Tuli hirveän kovan ääni!
Sitten kävimme tutustumassa historialliseen palo- ja sammutuskalustoon sekä vanhanajan ambulansseihin. Lisäksi pääsimme kiipeämään korkealle torniin katselemaan maisemia. Siellä syötiin myös eväät. Tornista näki koko Helsingin keskustan ja meren.

Lopuksi kävimme katsomassa filmin, miten ennen vanhaan toimittiin Erottajan pelastusasemalla. Sen jälkeen näimme vielä, kun palomiehet palasivat takaisin. Se olikin ollut väärähälytys. Palomiesten työ on mielenkiintoista ja tosi tärkeä.


                 Kirjoittanut: Ziri, 3.D + opet
TIEDEKESKUS HEUREKA

Luokkamme 3.D sai tiedekummin, joka maksoi meidät kaikki Heurekaan sisään ja ykstyisen linja-autokuljetuksen. Päätimme lähteä luokkaretkelle vasta 2.12.2015, koska meillä oli joka muu kuukausi ollut myös retkiä.
Mukana oli luokkakaverit, opettajamme ja 3 vanhempaa. Pienen oppilasmäärän takia saimme kutsua myös toisen luokan mukaamme. 4.c lähti mielellään mukaan ja heidän kanssaan oli kivaa!

Heurekassa tehtiin kaikkea hauskaa ja pelattiin kaikkea kivaa. Kokeiltiin myös piikkimattoa ja pyöräilyä ylhäällä. Katsoimme myös planetaario-elokuvaa avaruudesta.

Välillä käytiin syömässä eväitä ja lopuksi saimme mennä vielä Heurekan kauppaan. Se oli tosi kallis, mutta luonnon takia pitääkin olla ettei ihmiset osta turhaan.

Päivän päätteeksi oli vielä oppilaskunnan hallituksen vaalit. Sitten päästiin kotiin.


  Kirjoittanut: Justus ja Elias, 3.D + ope


***

3.D toivottaa kaikille ihmisille ja eläimille rauhallista joulua  ja onnellista uutta vuotta 2016 

***


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti