perjantai 3. kesäkuuta 2016

2-3 D:n kevätkuulumisia :)

Hei kaikki :) Tässä alla on hiukan 2.-3.D:n kevätkuulumisia. Lukuiloa!



Vegaani pizzaperjantai

Uusi vuosi 2016 alkoi hyvin ja siksi saimme tammikuun lopuksi vegaani pizzaperjantain. Ehdotimme tästä yhteistä päivää luokille: 4-6 valmistava ja 4C. Oli kivaa tehdä yhteistyötä! 

Taikina tehtiin luokassamme ja muuten pilkottiin ja leivottiin iltapäiväkerhon tiloissa.
Sai tehdä oman maun mukaisen vegaanipizzan. Vaihtoehtona oli mm. : Sipulia, oliivia, paprikaa, tomaattia, tofua, maissia, artisokkaa…. Päälle laitoimme kasvisperäistä juustoa. Sitten laitoimme ne uuniin ja sillä aikaa sai joko leikkiä lego palikoilla tai pelata tabletilla. Lopuksi syötiin omat pizzat. Ylimääräiset pizzat jaettiin muille mm. kouluisännälle.




Puhtaan veden puolesta

Alku vuodessa oli koko koululla vesi-teema. Koko koulu teki sen takia jäälinnan. Vettä värjättiin ja jäädytettiin ekoväreillä esim. kahvia, punajuurta. Meidän ope oli tuonut kotoa kauramaito ja mantelimaito tölkkejä. Meidän luokkalaiset saivat jäädyttää niihin tai kotona omiin.
Meidän luokka 2-3D teki kyltin puhtaan veden puolesta. Siihen maalattiin seitsemän maanosaa, jotka olimme juuri opiskelleet yltissä. Maapallo maalattiin vesitipan muotoiseksi. Suunnittelimme yhdessä ja vuorottelimme maalauksessa. Autoimme myös toisia ja ulkona muut luokkalaiset auttoivat toisiaan esim tölkkien avaamisessa.




Luonnontieteelinen museo

2-3 D lähti luokkaretkelle Luonnontieteelliseen museoon (luomus.fi). Retkelle tuli mukaan myös kahden oppilaan äiti ja isä. Ennen museota pysähdyimme Eduskuntatalon pikkuparlamenttiin kuvaamaan kevätjuhlaa varten. Söimme eväät myös siellä. Ulkona paistoi aurinko.

Lopuksi jatkoimme matkaa museoon. Se oli vanhan näköinen ja edessä oli iso hirvi. Museossa oli 4 kerrosta. Neljännessä kerroksessa oli kaksipäinen vasikka. Kaikki halusi nähdä sen. 

Museossa tutkittiin dinosauruksia, ilmastonmuutosta, luita ja historiaa ja maailman luontoa ja Suomen luontoa,. Oli tosi mielenkiintoista!




Eläköön Reuhurinne -kirjaprojekti

Meillä oli kirjaprojekti. Alotimme sen kirjastovierailulla. Sitten tutustuimme kirjaston nettisivuihin (helmet.fi). Sitten opettelimme miten lainataan e-kirjoja. Tämän jälkeen aloitimme lukemaan Eläköön Reuhurinne –kirjaa. Luimme sitä kirjasta ja tabletista sekä kuuntelimme äänikirjaa. Sai maata myös lattialla. Teimme siitä myös joka kerta erilaisia tehtäviä. Lopuksi saimme tehdä QR – suunnistusta kirjastossa. Tämä oli kivaa!

Kirja oli hyvä ja suosittelen kirjaa.






Yrityspäivä

Koko koululla oli yrityspäivä. Kaikki saivat keksiä jonkun yrityksen. Kaikki oppilaat saivat viisi helmeä eli leikkirahaa. Niillä pystyi ostamaan juttuja, kun sai kierrellä.

Me pidettiin yhteinen yritys 4-6 valm.luokan kanssa. Meidän yritys oli Relax-Center, jossa oli hierontaa, kynsien lakkausta ja smoothiebar. Pojat  toimivat enimmäkseen hierojina ja tekivät smoothieta ja tytöt lakkasivat enimmäkseen kynsiä asiakkaille. Meillä oli paljon asiakkaita. Hieroimme monia opettajia ja muita koulun henkilökuntaa. Erilaiset tiimalasit auttoivat hieronta-ajoissa. Rehtorikin pääsi nauttimaan. 

Ennen tätä yrityspäivää teimme kauppaleikkejä luokassa. Tämä oli kiva että toisenkin kerran tekisimme tämän. Tämän jälkeen menimme vielä Malmitalolle taidekurssille ja muut pääsivät kotiin. Oli hauska päivä! 

 





Malmitalo    

Pääsimme Malmitalolle kuvataidekurssille. Kävimme siellä torstaisin 5 kertaa. Siellä käytettiin suojatakkia. Luokka jaettiin kahteen ryhmään. Ryhmissä tehtiin erilaisia asioita. Saimme tehdä paperimassasta peilille kehyksen, naamarin, eläinsavitöitä.. Savityöt lakattiin ja poltettiin uunissa kestävämmiksi. Saimme myös kokeilla spray-maalin käyttöä. 

Oli kivaa!




Pyöräkoulu


Meillä oli pyöräkoulu. Helsingin liikenneturvallisuusyhdistys tuli kertomaan pyöräilemisestä ja liikennesäännöistä. Hänellä oli mukana oma minipyörä.
Hän kertoi kypärästä, jarruista, kellosta, heijastimista jne. Saimme tuoda omat pyörämme koulupihalle. Meille oltiin tehty pyörärata pihalle.





Lintutorni

Viimeisellä viikolla menimme tänäkin vuonna Viikin lintutorneille. Kuva on viime vuodelta. Silloin oli vähemmän lehtiä. Nytkin oli tosi lämmintä. Näimme koulun kiikareilla kurjen, tiiran ja paljon muita lintuja. Nähtiin myös sinisorsan poikasia ja lehmiä. Ope vitsaili, että päällystetyt heinäpaalut olivat lehmän munia ;) 

Metsässä piti muistaa, että olimme kylässä eläinten kotona. <3 






Aristotelen draamakaari, juonikaavio

Lisäksi tahdomme jakaa teidän kanssanne tämän mainoksen:
Pääsimme reilu vuosi sitten
osallistumaan oikeaan mainoskuvaukseen. Se on pyörinyt youtubessa ja jossain ulkomailla. Roolit eivät olleet isoja eikä kohtaus pitkä, mutta oli mielenkiintoinen kokemus.

Mainoksessa on kyse mm. kasveista/kasviseinästä ja maapallon saasteista.
- Onko sellaista tuotetta olemassa, mikä puhdistaa ilmaa?
- Miten tämä vaikuttaa ihmisiin?

Lehdessäkin oli nyt tänä vuonna siitä asiaa: HelsinginSanomat/ Tiede
Videossa tarina pomppii menneisyydessä, nykyhetkessä ja tulevaisuudessa.

Lopuksi tuottaja tuli esittelemään tuotoksen luokkaamme. Hän mahdollisti samalla keskustelun mm. mainosten teoista ja heränneisiin kysymyksiin. Me vaan kyseltiin siltä kaikkea. Keskustelimme myös työryhmän eri ammateista:
Tekninen työryhmä (konkreettinen työ/elokuvan teko): Näyttelijä, käsikirjoittaja, ohjaaja, kameramies, maskeeraaja, lavastaja, puvustaja, leikkaaja jne... tuottaja (tutkii)..
Lisäksi keskustelimme valaistuksista, zoomauksista, rajauksista, aisteista (näkeminen, kuuleminen: ääni esim. musiikki).

Tärkein opetus oli, että mainoksen teko on joukkuetyötä! Jokaisen oma panostus, tunnetila (käytös) ja toisen huomioiminen on tärkeätä.

Näihin katseluhetkiin toivottaa 2-3D aurinkoista kesää :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti