sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Maatullin ala-aste sai tunnustusta ilmastotyöstä

Pohjoishelsinkiläinen Maatullin ala-asteen koulu palkittiin ilmastotyöstä HEIJ – Helsingin seudun ilmastojuniori 2017 -palkinnolla. Palkinnon jakoi tänään 9. helmikuuta Helsingin seudun ympäristöpalvelut, HSY Helsingin seudun ilmastoseminaarissa Finlandia-talolla.

Maatullin ala-aste hyödyntää kekseliäästi sosiaalista mediaa
Alle 18-vuotiaille suunnatun HEIJ – Helsingin seudun ilmastojuniori -palkinnon voittanut Maatullin ala-aste on ollut HSY:n kummikoulutoiminnassa mukana kahtena vuonna. Koulussa arjen käytännöt ovat hioutuneet vuosien myötä entistä ekologisemmiksi.

Palkintoraati kiitti koulua kekseliäisyydestä, omaperäisyydestä ja tietoisuuden herättämisestä. Voittajakoulu on raadin mukaan hyödyntänyt hienosti sosiaalista mediaa ympäristöviestinnässään. Koululla on aktiivista ja monipuolista ympäristötoimintaa, johon oppilaita sitoutetaan teemojen kautta.

Koululla toimii oppilaiden ympäristöraati, joka jakaa ympäristötietoutta oppilailta oppilaille hauskasti ja innostavasti.  Hyviä esimerkkejä tästä ovat lajittelupeli, QR-koodisuunnistus ruokateemasta ja YouTube-video ekologisesta joulusta. Koulu hyödyntää myös blogia ja Instagramia ympäristöviestinnässään.

Myös opettajien aktiivinen ja tukeva rooli sai kiitosta HSY:n raadilta.

Vuonna 2017 HEIJ- Ilmastojunioripalkinnon voi voittaa HSY:n kummikoulutoiminnassa ollut tai parhaillaan mukana oleva koulu. Ilmastopalkinnon voittaja valittiin Ekokompassia käyttävien yritysten, yleisötapahtumien ja virastojen joukosta, jotka olivat ilmoittautuneet mukaan kilpailuun. Palkinnot jaettiin neljättä kertaa.


Alkuperäinen juttu luettavissa:
http://www.hel.fi/www/uutiset/fi/opetusvirasto/helsinkilaiskoululle-ilmastopalkinto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti