keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Maatullin ala-asteen yrityspäivä


Järjestimme Maatullin ala-asteella yrityspäivän 24.3.2016. Idea siihen saatiin syksyllä oppilaskuntapäivillä, Happi-nuorisotalolla. Siellä kuulimme toisen koulun järjestäneen yrityspäivän ja mietimme, että koulullamme voisi pitää samanlaisen. Otimme asian puheeksi oppilaskunnanhallituksen kokouksessa, ja sieltä idea vietiin eteenpäin luokkiin.

Luokissa alettiin miettimään erilaisia yritysideoita. Kaikki saivat pitää luokassaan yrityksen yksin tai jonkun muun luokan kanssa. Jos halusi ostaa yritykselle jotain, piti anoa rehtorilta rahaa. Yritysten palveluista maksettiin helmillä, joita jokainen sai viisi.

Kaikki ideat olivat hyviä. Yrityspäivänä koulussamme oli mm. kahviloita, diskoja, elokuvateattereita, hyvinvointipisteitä, smootiebaari, ja temppurata. Kaikki yritykset tienasivat hyvin helmiä. Lopuksi luokat äänestivät parhaiten asiakkaita palvelleen yrityksen ja luokka palkittiin Kinder-munilla.  

Meidän 6A-luokassa järjestettiin elokuvateatteri, jossa näytettiin paljon lastenohjelmia esim. Kaapoa, Dinojunaa ja Ryhmähauta. Asiakkaat saivat myös poppareita. Tienasimme helmiä hyvin ja omasta mielestä riittävästi.

Vilma Lindstén ja Sari Siikanen 6A

Meidän 5B-luokka järjesti smootiebaarin. Saimme kansliasta maksusitoumuksen ja lähdimme ostoksille lähikauppaan. Ostimme kaikki ainekset ja veimme ne säilöön yrityspäivää varten. Meillä oli kolme eri smootievaihtoehtoa. Niiden nimet olivat Vaalea unelma, Mango Tango ja South. Koristeeksi smootieihin laitoimme kermavaahtoa. Jonossa oli koko ajan paljon ihmisiä. Luokkamme oli tehnyt ainakin 20 mainosta koulun käytäville. Smootiebaarissa oli kuorijoita, myyjiä, plendaajia ja vastaanottajia. Luokkamme myi kaikki smootiet loppuun ja luokkamme keräsi yli 80 helmeä.

Veera Rämö ja Akseli Haapaniemi

1-C järjesti omassa luokassa hevoskoulun ja kahvion. Siellä oli tosi paljon kauniita hevosia. Ratsastuskoulussa sai valita oman hevosen ja ratsastaa esteiden yli. Hevosia oli ainakin 12. Asiakkaita ei ollut paljon, mutta ei myöskään vähän. Kahvilassa sai nauttia erilaisia leivonnaisia.

Natalie Leskelä ja Aino Kainulainen 1-2C

Opettajien mielestä päivä oli innostava ja kokemus oli piristävä. Päivä alkoi vauhdikkaasti oppilaiden valmistellessa omia yrityksiään. Oli kiva kuulla, kuinka oppilaat kyselivät toisiltaan, milloin oli kenenkin vuoro tehdä töitä. Työvuoroon lähdettiin vaikkapa suoraan diskosta. Tunnelma päivän aikana oli hyvä, eikä käytöshäiriöitä esiintynyt. Tallaiset tapahtumat innostavat luovuuteen koulussa.

Maatullin opettajat
Parhaana asiakaspalvelijana palkittiin 4A-luokka.
Juttu luettavissa myös Koillis-Helsingin lähitiedossa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti