keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Ympäristöraadin vuosi

Ympäristöraati on oppilaista koostuva ryhmä, joka opastaa koulua kierrättämisessä ja miettii, miten luontoa voi suojella. Mukaan pääsee joka luokalta kaksi vapaaehtoista oppilasta. Kokoonnumme joka toinen viikko ja meillä on vaihtuvia teemoja.


Tämän vuoden tempauksia olivat:


Energiansäästöviikolla Ympäristöraati teki sähkönsäästövinkkejä ruokalan lasiseinään.


Ympäristöraati on edistänyt hyviä käytöstapoja Maatullin koulussa tekemällä videon ja järjestämällä "Hyvä kaveri!"-kisan. Lisäksi muistutuksena ruokalan lasiseinissä oli ystävällisiä sanoja.


Ympäristöraati on myös tutkinut koulun roskiksia. Tutkimme, että toimiiko kierrätys ja annoimme ohjeita kierrätykseen tekemällä esimerkiksi koulun kierrätysjärjestelmän koulun seinälle.


Ympäristöraati on myös edistänyt veden säästöä Maatullin koulussa. Ympäristöraati piti käsienpesuopastuksia. Kuulutimme koko koululle veden säästämisestä ja kerroimme miten vettä voi säästää.


Joulukuussa kokosimme aineettomia lahjavinkkejä koulun joulukuuseen.


Keväällä Ympäristöraati järjesti kierrätystorin Vappukarnevaaleihin, jossa sai vaihtaa vanhan lelun uuteen kierrätettyyn leluun.


Kaikki koulun luokat lisäksi osallistuivat roskien siivoukseen koulun ympäristöstä.Ympäristöraati ja oppilaskunta lähtevät vielä kevätretkelle Luonnontieteelliseen museoon.

Tässä kuva kevätretkeltä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti